Formularul A1 pentru a fi detasat in strainatate

Uniunea Europeana este o organizatie politica si economica internationala cu caracter supranational, care include 28 de tari membre independente si democratice din Europa. Obiectivele sale declarate oficial sunt cresterea bunastarii socio-economice si atenuarea diferentelor socio-economice intre diferitele state membre prin integrarea economica, cresterea economica si progresul stiintific si tehnologic, promovarea pacii, valorile sociale si bunastarea popoarelor europene, care lupta impotriva excluderii sociale, a discriminarii si in favoarea drepturilor omuluiCetateni unui stat membru UE, sunt in acelas timp si cetateni UE, care beneficiaza de foarte multe drepturi cum ar fi: dreptul de a circula si a trai in orice tara UE, dreptul de a participa la viata politica a oricarui stat UE, dreptul de a lucra in orice stat membru UE, dreptul de a beneficia de protectia ambasadei a oricarei tara membru UE.

Daca angajatorul doreste sa  trimita angajatul pentru o perioada nedeterminata sau determinata intr-o alta tara UE pentru a lucru o sa aiba nevoie de formularul A1. Acest formular se refera la legislatia de securitate sociala aplicabila si certifica faptul ca nu aveti obligatia de a plati contributiile intr-un alt stat. inainte de a parasi tara in care este asigurat sa mearga la munca intr-un alt stat, angajatul trebuie sa se asigure ca are toate documentele.

Unul dintre numeroasele documente care trebuie depuse de companiile care doresc sa angajeze cetateni straini, precum si de viitorii angajati, este cunoscutul formular A1, emis de Casa Nationala pentru Pensii Publice (CNPP). Documentul dovedeste ca persoana care o depune si membrii familiei sale sunt acoperite de sistemul de protectie a tarii de origine pentru un interval de maxim 2 ani, daca acesta se refera la un stat membru al UE. De asemenea, este necesar pentru cetatenii romani care accepta un loc de munca intr-o alta tara UE. Formularul A1 dovedeste exclusiv ca solicitantul este inscris in sistemul de asistenta sociala al tarii de origine.

Formularul A1 poate fi obtinut pentru un interval initial de 24 de luni, pe baza unei solicitari depuse de catre angajator, pentru unul sau mai multi angajati, cu 30 sau mai multe zile inainte de data la care isi vor incepe activitatea. Dosarul trebuie sa includa mai multe documente, deoarece fara acestea nu este posibila obtinerea formularului A1. Daca toate aceste documente sunt furnizate, certificatul A1 trebuie sa fie emis in termen de 25 de zile lucratoare de la data depunerii cererii. Acesta este standard pe care fiecare tara il acorda in limba sau limbile sale oficiale. Deoarece certificatul este acelasi structural in toate tarile, se intelege in toate tarile, in ce limba este scris.

Daca aveti nevoie de formularul A1, respectiv forumular A1 transportatori, puteti sa apelati cu incredere la firma noastra de contabilitate din Cluj. Echipa noastra este formata din porfesionisti, cu totii au studii superioare si ne interesam mereu sa imbunatatim abilitatile noastre pentru a ajuta clientii cu cele mai bune servicii. Va asistam pentru obtinerea formularului A1, dar si pentru alte cerinte pe care le puteti avea.