Cazare Calimani, si destinatiile turistice din aceasta zona

In cazul in care veti dori sa vizitati muntii Calimani, va trebui sa va ganditi si la cazare Calimani, dar si la obiectivele turistice pe care le puteti vizita in aceasta locatie. Pentru asta in cele ce urmeaza va vom oferi cateva detalii importante pentru a avea informatiile necesare daca doriti sa va petreceti concediul sau vacanta intr-o asemenea locatie. Aici puteti avea parte de peisaje de neuitat, si sa uitati pentru cateva zile de toate activitatile stresante la care sunteti supus zilnic. Despre muntii Calimani putem spune ca sunt munti vulcanici, cei mai mari in tara noastra, intinzandu-se pe o suprafata de 60 de kilometri de la Est spre Vest, iar in partea sudica fiind delimitat de defileul Toplita. Acesti munti sunt putin cunoscuti pentru iubitorii de munte, deoarece zona este putin populata, acest lucru fiind posibil datorita exploatarilor de sulf ce au avut loc aici in trecut, dar puteti gasi cazare Calimani, in cazul in car doriti sa ajungeti in aceasta zona. Insa din fericire in prezent aceasta zona este ecologizata, si in aceste locuri putem adauga ca se desfasoara unele proiecte importante in acest sens.

Muntii Calimani se bucura de asemenea de un fenomen unic in toata lumea, cel care poarta denumirea de vulcanocarst. Despre acest fenomen putem adauga ca se rezuma la aparitia unor formatiuni subterane, asemanator formandu-se si pesterile. Printre cele mai renumite pesteri din muntii Calimani, putem aminti Grotele Luanei, Palatul de Ciocolata, sau Grota Haosului, care de asemenea au avut de suferit de pe urma extragerii sulfului din acesti munti. In acest moment in cazul in care ajungeti in Muntii Calimani, veti putea vizita Grota Stramtu, sau Pestera Piatra Corbului. Totodata despre muntii Calimani, mai putem adauga ca in aceasta zona, in anul 2003 s-a creat Parcul National Calimani, a carui rol principal este acela de a conserva cat mai bine biodivesitatea florei si a faunei, mentinerea cadrului geografic natural, a habitatelor naturale, si desfasurarea unor proiecte pentru dezvoltarea durabila a acestei zone.

Astfel daca veti dori o destiantie turistica unde sa puteti ajunge pentru a avea cateva clipe de relaxare alaturi de cei dragi, este indicat sa alegeti muntii Calimani, deoarece acestea sunt recunoscuti pentru frumusetile si linistea pe care o ofera, vizitand de asemenea locuri minunate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.