Parcul national Calimani si cabana Darmoxa
In Parcul National Calimani, si la cabana Darmoxa puteti petrece clipe de neuitat alaturi de familia dumneavoastra, deoarece acesti munti sunt recunoscuti pentru frumusetile lor, si pentru peisajele de care puteti avea parte. Despre asezarea muntilor Calimani putem spune ca acestia sunt un masiv muntos individualizat in cadrul Carpatilor Orientali, avand o altitudine maxima de aproximativ 2100 m, facand referire la varful Pietrosul. Acesti munti fac parte dintr-un lant vulcanic, marginind in partea de nord-vest Carpatii Orientali.
Daca doriti si informatii legate de accesul in Parcul National Calimani, va putem spune ca puteti ajunge aici cu masina, sau cu trenul, si in acest sens exista numeroase drumuri si cai ferate, ce pot asigura accesul in aceste locatii. Din sud, puteti ajunge in muntii Calimani prin localitatile Rastolita, Lunca Bradului, Calimanel, Toplita, din partea de nord puteti ajunge aici din localitati precum Vatra Dornei, Gura Haitii, Poiana Stampei, iar in ceea ce priveste partea vestica putem spune ca accesul este asigurat din localitatea Colibita.
Parcul National Calimani, ocupa aproape in totalitate Muntii Calimani, care din punct de vedere administrativ sunt situati pe suprafata judetelor: Bistrita-Nasaud, Suceava, Mures si Harghita. Muntii Calimani au fost declarati parc national datorita faptului ca aici au existat multe suprafete mari de ecositeme naturale, si datorita faptului ca aici exista zambrul, jneapan, sau cocosul de mesteacan. Suprafata totala a Parcului National Calimani este de 24.041 hectare, si dupa cum spuneam aveti ocazia sa ajungeti in acest loc, si la Cabana Darmoxa, prin diferitele cai de acces expuse mai sus. In acest parc, sunt permise unele activitati precum pasunatul animalelor, sau taiatul lemnelor, insa pentru cantitati mici, si mai ales pentru a curata padurea de copacii uscati ce se pot transforma oricand in pericole pentru vizitatori si nu numai. In ceea ce priveste cazarea in Muntii Calimani, din pacate posibilitatile sunt cam reduse, si veti avea posibilitatea, cu unele exceptii, sa va cazati doar la baza acestor munti la pensiunile de aici. Astfel despre activitatea turistica de aici putem spune ca din nefericire este destul de putin promovata, poate si din cauza exploatarilor de sulf facute inainte de 1990.