Valoarea nutritiva a unei pizza din Bucuresti

Felurile de mancare pe care le consumam zi de zi sunt importante, pentru o functionare optima a organismului nostru.

Pizza, desi o mancare de tip fast food, reprezinta o varianta inspirata pentru pranz sau cina, atunci cand suntem lipsiti de idei.

Daca la inceputul originilor, pizza italieneasca era reprezentata de o simpla foccacia cu sos de rosii si mozzarella, in prezent, aceasta contine o varietate de ingrediente.

Calitatea ingredientelor si prospetimea lor transforma preparatul intr-un meniu consistent, care ne da energie si o stare cat mai buna.

In marile restaurante, pizza este gatita cu doar cateva minute inainte de servire, deci nu vorbim despre un produs congelat si lipsit de nutrienti.

La mare cautare sunt blaturile pe baza de faina integrala, peste care se adauga un sos de rosii natural si diferite tipuri de legume si branzeturi.

Cel mai important este modul de preparare al pizzei, cel care face intotdeauna diferenta in arta culinara.

De cele mai multe ori, pe feliile de pizza Bucuresti se regasesc cantitati insemnate de legume, de la rucola, ardei, rosii, masline, porumb, pana la dovlecei, vinete, ceapa si ciuperci.

Toate acestea au un continut ridicat de fibre si ajuta la functionarea optima a sistemului digestiv.

Pentru a evita consumul de ulei de floarea soarelui si a cauta o alternativa mai sanatoasa, se inlocuieste cu ulei de masline.

Uleiul de masline da preparatului o aroma mediteraneana, dar pe langa asta, este o adevarata sursa de grasimi sanatoase.

Pentru o buna functionare a corpului, pe langa fibre, avem nevoie si de proteine, pe care le regasim in pizza. De regula, proteinele provin din diferitele tipuri de mezeluri, sunca sau piept de pui, ce se gasesc pe blat.

Si ierburile aromate folosite la pizza sunt sanatoase, intarindu-ne imunitatea si imbunatatind totodata functia metabolica.

Condimentele precum piper, boia de ardei, busuioc, oregano sau coriandru dau preparatului o aroma orientala.

Putem opta pentru o felie de pizza Bucuresti, peste care sa adaugam un sos de rosii natural, fara adaos de conservanti sau zahar. In acest mod, ne bucuram de savoarea tomatelor, fara a adauga calorii in plus.

De asemenea, un blat subtire este mult mai slab caloric, deci ideal ar fi sa optam pentru un astfel de produs, in detrimentul celor foarte groase.

Daca vrem sa luam o scurta pauza de la preparatele de origine animala, atunci putem sa optam pentru o pizza vegetariana, ce contine branza Tofu si o multitudine de legume proaspete.

Stim deja ca preparatele gatite in cuptor sunt mult mai sanatoase comparativ cu cele prajite, deci pizza este mult mai benefica pentru organism, comparativ cu unele meniuri fast food, cum ar fi burgerii.

Gatita in cuptoare pe vatra, pizza este recomandata si pentru cei mici, ce isi doresc sa se bucure de un produs gustos.

Prin urmare, pizza poate sa fie sanatoasa, daca este preparata cu atentie si din ingrediente alese. Combinatia de carne si legume ne asigura un plus de energie, suplinindu-ne necesitatile de fibre, proteine, vitamine si minerale, de care orice corp are nevoie, zilnic.